Verplaats Koningsdag naar Prinsessedag!

Verplaats Koningsdag

 

De kans wordt steeds groter dat ook Koningsdag sneuvelt vanwege de corona-uitbraak. Wij stellen samen met collega’s uit de evenementenbranche voor om dit jaar voor één keertje van Prinsessedag (31 augustus) Koningsdag te maken. Prinsessedag?

,,Vroeger werd op 31 augustus traditiegetrouw Prinsessedag gevierd; dat was de voorloper van Koningsdag.  We zijn als ondernemers ook van mening dat er op dit moment veel hogere prioriteiten zijn dan feest vieren. Maar we willen iets hebben om naar uit te kijken voor de hele samenleving, om de positiviteit erin te houden.” Aldus Bob Coppens, eigenaar van Axitraxi.

Vandaar het voorstel om dit jaar bij wijze van eenmalige uitzondering Koningsdag te verplaatsen naar maandag 31 augustus. We hopen natuurlijk allemaal dat het gewoon op de 27ste door kan gaan, maar we moeten ook realistisch zijn. De kans is groot dat het wordt afgelast. En als je dan kijkt naar de enorme inzet van de honderden vrijwilligers van alle Oranjeverenigingen, dan is dat toch jammer? Het zou toch jammer zijn om het een heel jaar over te slaan?

 

Op zoek naar landelijk draagvlak

Er zijn een aantal verhuurbedrijven die gezamenlijk initiatief hebben genomen en zichzelf sterk gaan maken voor verplaatsing. ,,Ook uit de horecabranche komen al de eerste positieve geluiden. We proberen landelijk draagvlak te creëren met als doel om in deze tijd ook iets positiefs naar buiten te kunnen brengen. Koningsdag is een verbroederende  dag waarop het hele land de straat op gaat om samen te zijn. Juist in deze tijden is dat een groot gemis.”

 

Springkussen Speelrups HurenSpringkussen Beweegbaar Piratenschip Huren

Springkussen Fort Huren

Springkussen Draak Met Bewegende Bek Huren Nijmegen